Pakistan odgovorio Lavrovu

© AFP 2023 / Ishara S.KodikaraZastava Pakistana
Zastava Pakistana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pakistanske vlasti saglasne su da Rusija postane posrednik u pregovorima sa Indijom, izjavio je ministar inostranih poslova Pakistana Šah Mehmud Kureši.

„Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov predložio je da Rusija bude posrednik. Ne znam šta o tome misli Indija, ali Pakistan je spreman da sedne za pregovarački sto kako bi se smanjila napetost“, rekao je Kureši.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: Spremni smo da Indiji i Pakistanu ponudimo platformu za pregovore

Podsetimo, Lavrov je prethodno predložio da Moskva bude posrednik u tim pregovorima i da obezbedi mesto gde bi pregovori mogli biti sprovedeni ukoliko obe strane izraze spremnost.

U sredu je Ministarstvo spoljnih poslova Indije saopštilo da je pakistanski avion oboren u vazdušnom incidentu iznad sporne kašmirske oblasti i dodao da je Indija izgubila jedan avion MiG-21. 

Pakistanska vojska je izjavila da je oborila dva indijska vojna aviona koji su presekli takozvanu liniju kontrole, koja razdvaja delove Džamua i Kašmira koji kontrolišu Indija i Pakistan. 

Jedan povređeni pilot je odveden u bolnicu, gde mu je ukazana neophodna medicinska pomoć, dok se drugi pilot nalazi u pritvoru, dodala je pakistanska vojska.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala