Afera „državni udar“: Branka Milić ostaje u ambasadi Srbije

© Sputnik / Nebojša PopovićBranka Milić na suđenju o tzv. državnom udaru.
Branka Milić na suđenju o tzv. državnom udaru. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dokazni postupak za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine u Crnoj Gori, u slučaju poznatom kao „držani udar“, završen je u Višem sudu u Podgorici.
Momir Bulatović - Sputnik Srbija
Američka konjica spasava Mila Đukanovića — pod lažnom zastavom

Lideri Demokratskog fronta i optuženi u tom slučaju Andrija Mandić i Milan Knežević došli su u sudnicu kako bi se upoznali sa dosadašnjim tokom dokaznog postupka.

Sud je odbio predlog odbrane da se saslušaju crnogorski premijer Duško Marković i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, jer kako je obrazložila sudija Suzana Mugoša, time se odugovlači postupak.

Kako je kazala Suzana Mugoša, dokazni postupak je završen, a sud je pozvao stranke na davanje završnih riječi, pa će njihovim iznošenjem suđenje biti nastavljeno 13. marta u 12 sati.

Takođe, srpska državljanka Branka Milić, jedna od optuženih u tom slučaju, do daljeg će ostati u Ambasadi Srbije, jer Ustavni sud juče nije prihvatio predlog sudije izvjestioca da joj se ukine pritvor.

Na taj način rješila bi se višemjesečna politička kriza na relaciji Srbe i Crne Gore nakon što je Milićeva potražila utočište u Ambasadi, bježeći od poniženja u Višem sudu.

„Pošto Ustavni sud nije odlučio po žalbi, jer predlog sudije izvjestioca nije dobio potrebnu većinu, odrediće se drugi sudija koji će izraditi predlog odluke, usklađen sa stavom većine sudija“, objavljeno je na sajtu Ustavnog suda.

Podsjetimo, Milićeva je 23. novembra napustila suđenje u Višem sudu, nakon čega joj je određen pritvor. Prije nego što je izašla iz sudnice, Milićeva je rekla da je „revoltirana odnosom suda“ i da „više neće trpjeti poniženja“. Ona je prethodno tražila izuzeće sudskih vještaka i celog sudskog veća, što je sud odbio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala