Putin: Situacija u Siriji stabilna

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija u Siriji se stabilizovala, postoje uporišta terorista ali se ona potiskuju, u najskorije vreme to će se u potpunosti dogoditi, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Situacija se stabilizovala. Još uvek postoje pojedinačna žarišta otpora terorista, ali ona se potiskuju i mislim da će se to definitivno desiti u najskorije vreme“, rekao je Putin novinarima.

On je naveo da postoji idlibska zona i da još nije sve stabilno na desnoj obali Eufrata. „Moramo raditi na tome. Juče sam o tome razgovarao sa premijerom (Izraela Benjaminom Netanijahuom)“, rekao je Putin.

Pogled na izbeglički kamp Rukban u Siriji - Sputnik Srbija
Rusija: Teroristi pokušavaju da prošire zone svog uticaja u Siriji

Predsednik je rekao da postoji ideja stvaranja strukture koja bi se bavila konačnom normalizacijom u Siriji nakon pobede nad teroristima.

„Što se tiče radne grupe, ideja je u tome da sve zainteresovane strane, pre svega rukovodstvo Sirije, opozicija, zemlje regiona i sve koje su uvučene u konflikt, stvore takvu radnu strukturu, koja bi se bavila konačnom normalizacijom već posle potiskivanja poslednjih žarišta terorizma“, objasnio je Putin.

On je dodao da je to povezano i sa povlačenjem svih naoružanih snaga sa teritorije Sirije i stvaranjem sirijske državnosti sa očuvanjem njenog teritorijalnog integriteta. „Mi smo o tome uvek govorili i to potpuno odgovara ruskom stavu“, rekao je Putin.

Šef države je naglasio da se i ovo pitanje razmatralo tokom pregovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala