Ahmeti demantuje Tačija: Tim se nije izjasnio za suspenziju taksi!

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIŠped Ahmeti
Šped Ahmeti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Špend Ahmeti, lider opozicione SDP i jedan od dvojice kopredsedavajućih prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, demantovao je danas da se na sastanku sa američkim zvaničnicima izjasnio za suspenziju taksi nametnutih na proizvode iz centralne Srbije i BiH.

Ahmeti je na svom nalogu na Fesjbuku napisao da se tim za dijalog nije izjasnio o suspenziji taksi.

„Postoje stavovi različitih subjekata, i oni su već poznati javnosti. Štaviše, nisam naveo suspenziju ni na ovom niti na drugim sastancima. Razgovarali smo o razumnosti poreza i zašto je on potreban“, napisao je Ahmeti.

Naveo je da je pozicija SAD jasna.

„Razlog za porez je takođe jasan. Sada je na Kosovu da odluči šta je strateški interes. Svaka akcija koja se vidi kao lična pobeda i izborna pobeda će podriti Kosovo i njegovu pregovaračku poziciju“, napisao je Ahmeti.

Tači i prištinski tim za nastavak dijaloga sa Beogradom razgovarali su danas sa zvaničnicima američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džonom Eratom i Vilijamom Berklijem o nametnutim taksama Srbiji i nastavku dijaloga sa Beogradom.

Tim su predvodili kopredsedavajući Ahmeti i Fatmir Ljimaj.

Iz Tačijevog kabineta je potom saopšteno da su se Ahmeti i Ljimaj u razgovoru sa predstavnicima Trampove administracije izjasnili za suspenziju stopostotno uvećanih taksi na proizvode iz centralne Srbije.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala