I OEBS je čuo: Krim potpuno integrisan u sastav Ruske Federacije

© Sputnik / Maks Vetrov / Uđi u bazu fotografijaProslava dana zastave na Krimu
Proslava dana zastave na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Integracija Krima u politički, pravni i socijalno-ekonomski prostor Rusije je završena, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri OEBS-u Dmitrij Balakin.

Na sednici stalnog saveta OEBS-a Balakin je izjavio da svi oni koji govore o „aneksiji“ i potrebi da se Krim „ugura“ nazad u Ukrajinu pokazuju krajnji stepen nepoštovanja prema narodu poluostrva koji nosi suverenitet na toj teritoriji.

Žerar Depardje uživa u krimskom vinu. - Sputnik Srbija
Kusturica, Depardje, Le Penova i Asad stižu na Krim

„Sada ljude koji nisu želeli da budu žrtve neonacista kažnjavaju za njihov slobodni politički izbor. Sa ustima punim principa demokratije, zapadne države su vrlo širokogrude po pitanju usvajanja kaznenih mera prema ljudima koji su izrazili mišljenje o sopstvenoj sudbini. Stanovnicima Krima odbijaju da izdaju vize, a množe se ograničenja za rad međunarodnog biznisa na poluostrvu“, naglasio je ruski diplomata.

On je istakao da je izbor iz 2014. godine omogućio narodnu Krima da izbegne užase građanskog rata, koji se već pet godina dešava u Donbasu.

„Život je pokazao ispravnost izbora stanovnika Krima. U ovom trenutku se sa sigurnošću može reći da je završena njegova integracija u politički, pravni i socijalno-ekonomski prostor Rusije. Oni koji ne veruju, mogu sami da posete Republiku Krim i Sevastopolj i uvere se u to. Naravno, još mnogo toga treba uraditi za razvoj i Sevastopolja i Krima u celini. Nastavlja se rad na tome“, izjavio je Balakin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala