Nju Delhi predstavio dokaz da je F-16 učestvovao u napadu na Indiju (video)

© Foto : sandeep bol / twitterFragment rakete AMRAAM
Fragment rakete AMRAAM - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indija je predstavila delove rakete klase „vazduh-vazduh“ AMRAAM američke proizvodnje, koje koriste pakistanski avioni F-16. Kako je saopšteno ne konferenciji za štampu, ti fragmenti pokazuju učešće pakistanske avijacije u jučerašnjem napadu na Indiju.

„Mi imamo dovoljno dokaza da je F-16 korišćen u toj misiji. Delovi rakete klase „vazduh-vazduh“ AMRAAM, koje koriste pakistanski F-16, otkrivene su istočno od Radžaurija (grad u državi Džamu u Kašmiru) na indijskoj teritoriji“, rekao je on.

Fragmenti rakete su bili pokazani novinarima.

„Činjenica je činjenica: pakistanski F-16 je oborio naš lovac MiG-21“, dodao je predstavnik Ratnog vazduhoplovstva Indije.

U sredu je Ministarstvo spoljnih poslova Indije saopštilo da je pakistanski avion oboren u vazdušnom incidentu iznad spornog Kašmirskog regiona i dodao da je i Indija izgubila jedan MiG-21. Pakistanska vojska je izjavila da je oborila dva indijska vojna aviona koji su presekli takozvanu liniju kontrole, koja razdvaja delove Džamua i Kašmira koji kontrolišu Indija i Pakistan. Jedan povređeni pilot je odveden u bolnicu, gde mu je ukazana neophodna medicinska pomoć, dok se drugi pilot nalazi u pritvoru, dodala je pakistanska vojska.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala