Niče „vojvođanski front“: Traže i poresku upravu, sprečavaju ih — „srbijanske partije“?!

© WikipediaVojvodina
Vojvodina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, Nenad Čanak i Aleksandar Odžić, danas će krenuti sa formiranjem tzv. „vojvođanskog fronta“ u cilju borbe za autonomiju severne srpske pokrajine, pišu „Večernje novosti“.
Pristalica venecuelanske opozicije sa zastavom Amerike - Sputnik Srbija
Od histeričnih krikova do američkih specijalaca

Kako prenosi list, Čanak i Odžić su izjavili da ih u tome sprečavaju „srbijanske partije“.

LSV je prošle nedelje podnela Skupštini Srbije predlog rezolucije, ali i predlog zakona o finansiranju Vojvodine kako bi se promenio Ustav, a pokrajina dobila „punu autonomiju“ pa čak i Poresku upravu.

Kako navode „Novosti“, Čanak je za „političkog saboraca u bici za Vojvodinu“ odabrao Odžića, koji je poznat po separatističkim izjavama poput one da je „Vojvodina republika“.

Odžić je, piše list, predlagao da se stanovnici Vojvodine referendumom izjasne o samostalnosti, a pozivao je i na poštovanje jednostrane kosovske nezavisnosti u skladu sa time kako su se građani južne pokrajine izjasnili.

Cilj političkog poduhvata Čanka i Odžića je „objedinjavanje svih stranaka i nevladinih organizacija koje su spremne da se akciono i politički ujedine zarad postizanja zajedničkog političkog cilja“, što je vraćanje pune autonomije Vojvodini, prenose „Novosti“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala