Vijetnam iskovao prikladne novčiće povodom samita SAD-Severna Koreja

© REUTERS / Ann WangJedan od komemorativnih novčića ograničene serije iskovanih za samit Severne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država
Jedan od komemorativnih novčića ograničene serije iskovanih za samit Severne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vijetnamska državna filatelistička kompanija iskovala je 300 komemorativnih srebrnih kovanica povodom samita SAD i Kine u Hanoju koje su odmah rasprodate, saopštila je portparolka Pošte Vijetnama.

„Njihova vrednost iznosila je oko 21 američki dolar, ali su odmah prodati, jer su mnogi želeli da ih nabave“, izjavila je ona.

U medijima se pojavila fotografija novčića. Na jednoj strani se nalazi golub mira sa natpisom „Mir u svetu“ (World peace) i zastave SAD i Kine. Na drugoj strani urezana je slika lotosa, nacionalnog cveta Vijetnama.

Američki predstavnik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Palo rukovanje: Počeo drugi sastanak Trampa i Kima (video)

Pošta Vijetnama nastavila je da prodaje poštanske marke sa simbolikom samita. Na markicama je prikazano rukovanje, gde su ruke prikazane kao zastave Kine i SAD, iza se nalazi bambus kao simbol mira, a levo od ruku su vrata drevnog Hrama književnosti, koji predstavlja simbol Hanoja. Odvojeno su naslikani zastava Vijetnama i golub.

Samit američkog predsednika Donalda Trampa i lidera Kine Kim Džong Una održava se 27. i 28. februara u Hanoju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala