Tramp: Velika šansa za mog prijatelja Kima

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp napisao je na Tviteru da će Severna Koreja napredovati kao Vijetnam ako se bude denuklearizovala, prenosi Tanjug.

„Vijetnam se razvija kao malo koja zemlja u svetu. I Severna Koreja biće ista, veoma brzo, ako se bude denuklearizovala“, napisao je Tramp uoči susreta sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom u Hanoju.

„Potencijal je fenomenalan, velika šansa, kao nijedna druga u istoriji, za mog prijatelja Kim Džong Una“, dodao je američki predsednik.

Tramp i Kim će na samitu u Hanoju imati sastanak „jedan na jedan“ od 20 minuta, dok će svi drugi sastanci koje budu imali trajati oko dva sata, piše u Trampovom rasporedu koji je objavila Bela kuća.

Prema tom rasporedu, 20-minutni sastanak počeće u hotelu „Metropol“ u 18 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu, nakon čega će uslediti večera koja će trajati sat i po, prenosi Rojters.

Tramp i Kim sastaće se i sutra.

To je drugi samit Trampa i Kima. Prvi je održan u Singapuru u julu prošle godine.

Pre samita sa liderom Severne Koreje, Tramp se u Hanoju sastao sa vijetnamskim predsednikom Ngujen Fu Trongom. 

Tramp i Trong, koji je i generalni sekretar vladajuće Komunističke partije Vijetnama, sastali su se u predsedničkoj palati, a planirano je da Tramp kasnije ima ručak sa vijetnamskim premijerom Ngujen Ksuan Pukom, prenosi agencija Rojters.

Dvojica lidera prisustvovala su i ceremoniji potpisivanja nekoliko komercijalnih trgovinskih ugovora između kompanija dve zemlje u oblasti avio-industrije, među kojima su ugovori između „Boinga“ i „Viadžeta“, kao i američke kompanije „Sabre“ sa „Vijetnam erlajnsom“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala