Nova poruka iz Nemačke: Da li je na pomolu veliki zaokret prema Kosovu

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaProlaznici pored zgrade Ministarstva spoljnih poslova Nemačke u Berlinu
Prolaznici pored zgrade Ministarstva spoljnih poslova Nemačke u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako se Kosovo i Srbija slože da je rešenje u promeni granica, međunarodna zajednica bi to morala da prihvati, izjavio je za „Dojče vele“ portparol parlamentarne grupe CDU/CSU Florijan Han, prenosi Tanjug.
Proslava u Prištini 11. godišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova - Sputnik Srbija
Sudar Berlina i Vašingtona zbog Kosova

„S promenom granica se mora delovati vrlo pažljivo, ali lično mislim da, kada se dve suverene države slože da promene zajedničku granicu između sebe i kada su u stanju da snose odgovornost za to, međunarodna zajednica bi to trebalo da prihvati“, prokomentarisao je Han ideju o kojoj bi moglo da se pregovara u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Nemačka želi da se sporazum dve strane dopuni „uzajamnim priznavanjem suvereniteta“, dodao je Han.

„To je moje lično mišljenje. Dozvolite mi da ponovo kažem: ako se dve suverene države dogovore jedna sa drugom i ako mogu da snose svaku odgovornost za svoju zemlju, onda međunarodna zajednica mora da prihvati taj sporazum. Mi, naravno, želimo da taj sporazum bude dopunjen uzajamnim priznavanjem suvereniteta“, objasnio je Han, prenela je prištinska „Koha“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala