Mađarska policija obustavila istragu u slučaju Gruevski

© REUTERS / Ognen TeofilovskiNikola i Borkica Gruevski
Nikola i Borkica Gruevski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski je prilikom prelaska srpsko-mađarske granice posedovao legalne putne isprave, utvrdila je mađarska policija, koja je na osnovu toga obustavila istragu o tom slučaju.
Nikola Gruevski - Sputnik Srbija
Nema odgovornosti Srbije za bekstvo Gruevskog

Gruevski je ranije potvrdio da je imao legalne putne isprave, kao i da je u Mađarsku, gde je dobio azil, došao iz Albanije, preko Crne Gore i Srbije.

„U toku istrage utvrđeno je da je Nikola Gruevski posedovao legalne putne dokumente na mađarsko-srpskoj granici i ostalim graničnim prelazima, kao i da je njegov ulaz u zonu Šengena bio u saglasnosti sa zakonskim propisima“, navodi se u mađarskom policijskom izveštaju kojim je zatvorena istraga o tom slučaju, javio je mađarski portal „444“, a prenosi makednoski portal „A1ON“.

Prema izveštaju mađarskog policijskog odeljenja za ilegalnu migraciju, u slučaju Gruevskog nije utvrđen nezakonski prelazak granice, iako, kao što prenose mediji, nije precizirano tačno sa kojim dokumentima je on putovao do Mađarske.

Za mađarske medije je, navodi se, posebno zanimljiv deo o zaustavljanju istrage protiv Gruevskog u kom stoji da procedura za dobijanje azila nije bila organizovana, već da je on dobrovoljno podneo aplikaciju mađarskim vlastima, preneo je Tanjug.

Gruevski je Makedoniju napustio zbog opasnosti od zatvora i, kako je naveo, političkog progona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala