„Hladan tuš“ iz Francuske i za Makedonce

© Tanjug / Zoran ŽestićMinistarka za evropske poslove Francuske Natali Loazo
Ministarka za evropske poslove Francuske Natali Loazo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prespanski sporazum je Severnoj Makedoniji otvorio ulaz u NATO, ali to nije dovoljno u procesu evropskih integracija, izjavila je francuska ministarka za evropska pitanja Natali Loazo.

„Kako bi počela pregovore sa Evropskom unijom, Severna Makedonija će morati da ispuni kriterijume“, istakla je Natali Loazo, prenosi televizija „Sitel“.

Albanci na protestu u Skoplju - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Vlast u Makedoniji sprema novu fintu u korist Albanaca

Tokom susreta sa francuskom koleginicom, vicepremijer Severne Makedonije zadužen za evropska pitanja Bujar Osmani je izrazio optimizam u vezi sa početkom pregovora sa Evropskom unijom, jer je aktuelna Vlada posvećena reformama.

Francuska ministarka je pak bila rezervisana u svom optimizmu, jer se odluke u Evropskoj uniji po pitanju proširenja donose konsenzusom, prenosi Tanjug.

Ona je poručila da se Unija suočava sa velikim izazovom sprovođenja unutrašnjih reformi, koji su neophodni za eventualno prihvatanje novih članica.

Francuska, Holandija i Danska su na samitu Unije u junu prošle godine bile najskeptičnije po pitanju dodeljivanja uslovnog datuma za pregovore sa Makedonijom i Albanijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala