Ko peva u Rusiji — ne može na Evroviziju: Ukrajina neće imati predstavnika u Izraelu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaEvrovizija, Ukrajina
Evrovizija, Ukrajina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina neće učestvovati na pesmi „Evrovizije“, saopštila je pres-služba televizijskog javnog servisa te zemlje.

„Nacionalna televizija Ukrajine odustala je od učešća na međunarodnom takmičenju ’Evrovizija 2019‘. Javni servis je mogao da izabere pevača van konkursa, ali je odbacio tu mogućnost jer se s poštovanjem odnosi prema izboru gledalaca u nacionalnoj selekciji“, navodi se u saopštenju.

U Ukrajini je ove godine došlo do skandala oko izbora kandidata za „Evroviziju“. Prema mišljenju niza političara i eksperata, zbog zahteva Nacionalne televizije Ukrajine da predstavnik zemlje na „Eurosongu“ ne sme da ima rusko državljanstvo niti da ima turneje po Rusiji, situacija je postala isuviše politizovana.

U finalu ukrajinske nacionalne selekcije za „Evroviziju“ pobedila je pevačica Maruv, koja se našla u centru skandala zbog nastupa u Rusiji. Kasnije je objavljeno da su joj dali ugovor sa tačkom o zabrani pevanja u Rusiji. Pevačica je izjavila da oseća pritisak i vidi pokušaje da bude primorana da ne predstavlja svoju državu na „Evroviziji“ pošto nije potpisala ugovor. Juče je grupa „Fridom džez girls bend“, koja je bila druga na takmičenju, takođe odbila da predstavlja svoju državu na konkursu. I grupa „Kazka“, koja je bila treća, takođe je odbila učešće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala