Za isključenje neke zemlje sa interneta potrebne su specijalne mere

Pratite nas
Za isključenje neke zemlje sa interneta potrebne su specijalne mere, izjavila je Natalija Kasperska, jedan od osnivača „Laboratorije Kasperski“ i predsednica grupe kompanija InfoWatch.

Kasperska je navela da se nekoj kompaniji, ako se neka nađe na meti, u teoriji može blokirati ili oboriti veb-sajt (DDoS-napad ili napad tipa prestanka rada).

„Moguće je poslati ’trojanac‘ i ukrasti informaciju, moguće je napasti infrastrukturu servera i isključiti internet provajderu. Međutim, prekid interneta u kompaniji je privremen i veza se brzo ponovo uspostavlja, u zavisnosti od sposobnosti sistemskog administratora“, rekla je Kasperska.

Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp lično odobrio sajber-napad na Rusiju

Prema njenim rečima, kako bi se nekoj zemlji isključio internet, potrebno je preduzeti specijalne mere.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je mešanje SAD u rad interneta u Rusiji moguće.

Pozivajući se na izvore, američki list „Vašington post“ je saopštio da je Sajber-komanda oružanih snaga SAD 2018. godine izvela „ofanzivnu“ operaciju na peterburšku Agenciju za istraživanje interneta.

U materijalu se tvrdi da je sajber-napad izvršen tokom izbora za Kongres SAD. Peskov je napomenuo da, s obzirom na to da izvori nisu imenovani, nije jasno koliko im se može verovati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala