Pens se sastaje sa Gvaidom u Bogoti

© AP Photo / Mark HumphreyPotpredsednik SAD Majkl Pens
Potpredsednik SAD Majkl Pens - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki potpredsednik Majk Pens danas bi trebalo da se sastane u kolumbijskoj prestonici Bogoti s vođom venecuelanske opozicije Huanom Gvaidom, kojeg su SAD i još oko 50 zemalja priznali kao privremenog predsednika Venecuele.

Američki državni sekretar Majk Pompeo govori na konferenciji za medije u Vašindgtonu - Sputnik Srbija
Pompeo: Madurovi dani odbrojani
Rojters prenosi navode neimenovanog savetnika potpredsednika SAD, da je planirano da sastanak Pensa i Gvaida bude održan na marginama skupa regionalnih lidera „Grupe iz Lime“.

AP prenosi da je Gvaido i sâm potvrdio da će se sastati sa Pensom i navodi da je vanredno okupljanje „Grupe iz Lime“, koju mahom čine latinoameričke zemlje u kojima su na vlasti konzervativci, sazvano kako bi diplomate iz regiona raspravljale o krizi u Venecueli.

Gvaido je ranije na Tviteru objavio da predlaže međunarodnoj zajednici da drži sve opcije otvorene kako bi se oterao sa vlasti predsednik Nikolas Maduro, pošto je upotrebio vojsku da bi blokirao ulazak humanitarne pomoći u Venecuelu.

Gvaidov poziv je usledio nakon turbulentnog dana tokom kojeg je kampanja slanja humanitarne pomoći, koju su inicirale SAD, naišla na snažan otpor venecuelanskih bezbednosnih snaga koje su ispaljivale suzavac na demonstrante, a u sukobima je stradalo dvoje i povređeno oko 300 ljudi. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala