Pamela Anderson traži pomoć od Putina za zaštitu kitova

© AP Photo / Rob Latour/InvisionGlumica Pamela Anderson
Glumica Pamela Anderson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu otvoreno pismo u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni u blizini mesta Nahotka u regionu Primorski kraj.

Andersonova, koja je i članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja, pismo je objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije sa svojim imenom.

Nasukani kitovi - Sputnik Srbija
Za nedelju dana uginulo 200 kitova

U svom pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje u vode ruskog Dalekog istoka.

„Pišem Vam u vezi sa 11 orki i 87 beluga kitova koji su trenutno u zarobljeništvu u blizini Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj Vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumem da je Vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veličanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom Dalekom istoku“, napisala je Andersonova.

Ona je dodala da se nada da će ruska Vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

„Vlada Rusije je jasno pokazala svoje liderstvo zaustavljajući međunarodnu trgovinu ovih orki i beluga. Puštajući ove životinje ponovo na slobodu, Rusija će dalje pokazati svoje liderstvo koje će biti pozdravljeno širom sveta“, dodaje se u njenom pismu.

Ranije su lokalni mediji javili da je nezakonito uhvaćeno 11 orki radi prodaje u Kini i da se one čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Takođe se navodi da je pokrenuta krivična prijava zbog ilegalnog plena, a pre tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da odluče o sudbini kitova do 1. marta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala