Ruski ambasador pozvan u MIP Švedske

© Foto : U.S. European CommandRuski avion Su-27 presreće američki avion RC-135U koji leti u vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora
Ruski avion Su-27 presreće američki avion RC-135U koji leti u vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Švedske pozvalo je na razgovor ruskog ambasadora Viktora Tatarinceva nakon incidenta u kojem su učestvovali ruski i švedski avioni iznad Baltika, javlja televizija SVT.
Muzaik na kupoli u Hramu Svetog Save - Sputnik Srbija
Zapad pun „nevernika“; Srbi na 7. mestu, tik ispred komšija

„Ministarstvo inostranih poslova Švedske smatra da je ta situacija vrlo ozbiljna. Ruski avion je manevrisao nekorektno i neprofesionalno, na način koji preti bezbednosti“, izjavila je predstavnica resora Dijana Kudhaib.

Prema tvrdnjama Ministarstva odbrane Švedske, početkom ove nedelje ruski lovac Su-27 približio se na opasno rastojanje od 20 metara švedskom izviđačkom avionu iznad Baltičkog mora.

Kako je saopštila ruska vojska, Su-27 se približio kako bi otkrio o čijem avionu se radi, ali nakon što se švedski avion udaljio od ruske granice lovac se vratio na aerodrom. Ruska strana je naglasila da će pažljivo pratiti potencijalno opasne akcije drugih država, ali da pri tome sama neće predstavljati pretnju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala