Dum-dum meci, haos i panika: Prvi nalazi istrage ubistva Mirka Butulije

© Tanjug / Dragan KujundžićMirko Butulija
Mirko Butulija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Objavljeni su prvi nalazi istrage ubistva predsednika AMSS Mirka Butulije, prenose „Večernje novosti“.
Mirko Butulija - Sputnik Srbija
Ko je ubijeni Mirko Butulija

Butulija (43) je ubijen u petak oko 14.30 u Beogradu, na radnom mestu. U njega je hice ispalio generalni sekretar ove organizacije Predrag Đurđev (43), koji se posle zločina ubio. Lakše je povređena sekretarica, koja je spas potražila skokom kroz prozor.

Nešto posle 14 sati, kako nezvanično saznaju „Novosti“, kod Butulije je stigao Đurđev.

„U početku je sve bilo mirno, a onda su se začuli povišeni tonovi“, navodi izvor iz AMSS.

„Iznenada su odjeknuli pucnji. Unezvereni Đurđev počeo je da maše pištoljem, a sekretarica je u panici skočila kroz prozor kancelarije. Đurđev je tada potrčao stepenicama na prvi sprat. Za njim su krenuli i pripadnici obezbeđenja AMSS“, pišu „Novosti“.

„Momci iz obezbeđenja AMSS su bili veoma oprezni, jer je Đurđev bio naoružan“, navodi ovaj izvor. Kada je stigla interventna patrola, rekli su da je pobegao na sprat. Policajci su krenuli lagano, ali se tada začuo hitac. Posumnjali smo da se ubio. Policija je pažljivo pregledala svaku kancelariju i u jednoj je pronašla Đurđeva sa ranom na glavi. Pucao je sebi u usta.

Spasao svog budućeg ubicu

Za to vreme, privatnim kolima teško ranjeni Butulija prebačen je u Urgentni centar. Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno. Četiri hica u grudi i jedan u glavu bili su kobni. Doktori su proglasili smrt predsednika AMS u 14.25. Prema nekim informacijama, Đurđev je ka njemu ispalio osam hitaca.

Prvi nalazi istrage, kako nezvanično saznaju „Novosti“, pokazuju da je ubica koristio razarajuće metke, moguće i dum-dum.

Šta je nateralo generalnog sekretara i Butulijinog saradnika na krvavi korak, zasada postoje samo pretpostavke. Predrag Đurđev je zločin počinio pištoljem za koji je imao dozvolu. U njegovom stanu je navodno pronađeno 10 pištolja.

Inače, kako pričaju zaposleni u AMSS, Butulija i Đurđev su gotovo u isto vreme došli u ovaj savez i duži niz godina bili su bliski saradnici. Čak je pre dve godine Butulija spasao životu Đurđevu. Naime, ovaj je upao u reku kada su bili u Obrenovcu, a neplivač je. Butulija je tada skočio za njim i izvukao ga na sigurno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala