Vučić i Dačić reagovali na Popovićevu izjavu za Sputnjik

© Tanjug / RADE PRELICSednica Vlade Srbije
Sednica Vlade Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom izjave ministra Nenada Popovića koji je za Sputnjik rekao da je za njega jedina zvanična politika Beograda prema Kosovu postizanje kompromisa sa Albancima u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244 SB UN, reagovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić.

Predsednik Srbije je u jutarnjem programu Prve poručio Popoviću:

„Svaka ti čast. Tako i treba, ali što to nisi uradio 2008. kao potpredsednik tada najveće stranke? Što to tada nisi zaštitio?“, kazao je Vučić i najavio da će sa Popovićem razgovarati na tu temu.

Komentarišući različite stavove ministara Ivice Dačića i Popovića u vezi sa Kosovom i Metohijom, Vučić je rekao da ne očekuje da oni imaju jedinstven stav po tom pitanju, ali da očekuje da budu realni i ozbiljni.

Da podsetimo, Nenad Popović je za Sputnjik reagovao na Dačićevu izjavu da je razgraničenje zvanični stav Beograda kad su u pitanju pregovori za Kosovo.

Dačić je danas ponovio da će se građani o predlogu za rešenje kosovskog pitanja izjasniti na referendumu, ali je najavio da će na sednici Vlade pitati ministra Popovića zašto sedi u njoj „ako se ne slaže sa Vučićevim predlogom“.

„Pitaću ga to na sednici Vlade. Ideju o razgraničenju, o kojoj sam govorio ranije, izneo je i Vučić. Ako proteraju Srbe nećemo imati ni sever Kosova“, kazao je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala