„Nemojte me prisiljavati da idem dalje“: Peticija za ujedinjenje Mitrovice kod Tačija

© Tanjug / Sava RadovanovićKosovska Mitrovica, južni deo
Kosovska Mitrovica, južni deo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri ne odustaje od svoje zamisli o ujedinjenju grada Mitrovice, pa je peticiju sa više od 16.000 potpisa predao i predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju.

Nakon sastanka Bahtiri je rekao da je zatražio od Tačija da preuzme inicijativu i da peticiju što pre dostavi parlamentu na usvajanje, javila je KTV. 

(Sa leve na desno) Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ministar za zajednice i povratak u tzv. vladi Kosova Dalibor Jeftić i predsednik opštine Leposavić Zoran Todić na protestu Srba u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija
Ko dirne Severnu Kosovsku Mitrovicu, dobiće adekvatan odgovor

„Očekujemo da odluka bude brzo donesena, jer su građani Mitrovice razočarani sporošću. Vi znate da je Mitrovica nepravedno podeljena i da mi sada tražimo da ona bude ujedinjena, zato što severni deo grade vode paralelne strukture“, kazao je Bahtiri, prenela je „Koha“.

Bahtiri je do peticiju najpre podneo ministarstvu za lokalnu samoupravu, ali ju je taj resor odbacio sa obrazloženjem da inicijativa nije u skladu sa kosovskim ustavom.

Takođe, on je peticiju ranije predao i predsedniku parlamenta Kadri Veseljiju, koji mu je obećao da će se ona brzo naći na dnevnom redu, što se, međutim, nije dogodilo.

Bahtiri kaže da je podrška njegovoj inicijativi neophodna i da je je tu podršku dobio od svih kosovskih lidera, osim od premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja.

„Nemojte me prisiljavati da idem dalje“, poručio je Bahtiri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala