Šojgu: Prvi puk „Avangarda“ biće razmešten do kraja godine

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi puk raketnog sistema „Avangard“ biće razmešten do kraja decembra ove godine, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Kako je rekao Šojgu, svi radovi na pripremi neophodne infrastrukture su u toku, a reč je o radovima u Orenburškoj oblasti koja se nalazi na krajnjem istoku evropskog kontinenta.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Moćni „Cirkon“: Putin predstavio nove tipove naoružanja

Pored toga, pokrenuta je i druga faza ispitivanja rakete „Sarmat“, kazao je ministar odbrane Rusije i dodao da je uspešno završeno ispitivanje i bespilotnog podvodnog aparata „Posejdon“, koji može biti opremljen običnim, ali i nuklearnim raketama.

Ruski ministar je rekao i da je do sada izvedeno preko 380 letova aviona MiG-31, opremljenih raketama „Kindžal“, nad Crnim i Kaspijskim morem.

„Kolegama iz inostranstva je jasno da je razvoj oružja u Rusiji daleko jeftiniji nego što je to slučaj sa sistemima koji se koriste protiv nje, a ovde ne mislim samo na protivraketni štit SAD. Glavna odlika ruskih sistema je njihova efikasnost“, dodao je Šojgu.

On je ocenio i da modernizacija naoružanja ruske vojske neće povući sa sobom veće troškove iz državnog budžeta, kao i da neće uvući Rusiju u novu trku u naoružanju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala