„On me je samo gledao“ Dodik o susretu sa Izetbegovićem i pitanju koje mu je postavio

© Foto : SNSDMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Istočnom Sarajevu da je na sastanku s liderima SDA i HDZ-a BiH u ponedeljak Bakira Izetbegovića upitao u vezi sa inicijativom o promeni imena Republike Srpske.

„Nismo nešto o tome razgovarali, ali sam ga upitao da li je ozbiljan u vezi s tim, a on me je samo gledao“, rekao je Dodik, koji je zajedno sa ambasadorom Rusije Petrom Ivancovom položio venac kod spomen-ploče nekadašnjem ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu, koji je poznat po tome što je u Savetu bezbednosti blokirao nacrt rezolucije o Srebrenici koju je predložila Velika Britanija.

Zgrada Predsedništva Srbije - Sputnik Srbija
Prva reakcija Srbije na inicijativu SDA da se ukine ime Republike Srpske

On je ponovio da je u ovom trenutku otvoreno pitanje formiranje vlasti i da na pomenutom sastanku s Izetbegovićem i Draganom Čovićem nije bilo nikakvih pomaka, preneli su banjalučki mediji.

„Bili smo nedavno u Briselu i tamo je rečeno da ni sa čim nije uslovljeno formiranje vlasti — ni MAP-om, ni NATO-om, ni bilo kakvim upitnicima“, rekao je Dodik.

Na pitanje da li je rešeno pitanje njegovog obezbeđenja, budući da insistira da taj posao obavljaju pripadnici MUP-a RS-a, iako je on u nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, Dodik je odgovorio:

„Anketirajte ove momke iza mene i videćete odakle dolaze — iz MUP-a RS.“

On je rekao da političari iz RS svakodnevno doživljavaju pritiske zbog ulaska BiH u NATO, te da se odluka Skupštine RS o vojnoj neutralnosti ne uvažava. Govoreći o problemima s migrantima rekao je da je za to najviše odgovorna „aktuelna nesposobna struktura“ na nivou države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala