Prištinski ministar finansija: Dugove posle devedesetih ne priznajemo

Pratite nas
Privremene prištinske institucije ne prihvataju dugove posle devedesetih koje je, kako je rekao, Srbija uzimala „za rat u ime Kosova“, izjavio je danas za prištinski portal „Telegrafi“ ministar finansija Bedri Hamza.

Spomenik Skenderbegu u Prištini - Sputnik Srbija
Beograd će plaćati dugove Kosova još 22 godine
Hamza tvrdi da je Priština preuzela sve obaveze za međunarodne dugove koji su, kako kaže, fakturisani i potvrđeni originalnim dokumentima.

„Kosovo preuzima sve finansijske obaveze koje su legitimna tela ratifikovala, od kojih je jedan kredit Svetske banke koji smo dogovorili i koji plaćamo, za dugove koji su se pokazali kao kosovski, jer Kosovo prihvata međunarodne obaveze“, rekao je Hamza reagujući na izjavu potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, da je Srbija do sada otplatila 700 miliona evra kosovskog duga i da će to nastaviti da radi i ubuduće.

Hamza tvrdi da nikada nije dokazano da su to kosovski dugovi, preneo je Tanjug.

„Govorimo o zajmu od Svetske banke, dok za druge finansijske poslove treba pogledati izvorne dokumente od koga su dobijeni, u kom periodu su dobijeni i gde su ratifikovani. Jer posle devedesetih Kosovo nema obavezu. Ako su ih uzeli da finansiraju svoje potrebe, za rat u ime Kosova, mi nismo obavezni“, rekao je Hamza.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala