Otkriven identitet vozača: Turčin izazvao nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

CC0 / / Nemačko policijsko vozilo
Nemačko policijsko vozilo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turčin Alsin Levent (35) je vozač koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povređen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović.

Vozač se vodi kao uhapšen, ali on nije u zatvoru, već je u bolnici, zato što je povređen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor „Večernjih novosti“ koji poseduje zvanične informacije iz policije. Navodno, bio je i pod dejstvom alkohola.

Nesreća - Sputnik Srbija
Uhapšen pijani Nemac koji je izazvao udes u kom je poginuo Šaulić

Generalni konzulat Republike Srbije u Dizeldorfu nema zvanične informacije da se postupak obdukcije pokreće zbog konkretnih sumnji u uzrok smrti tragično preminulog pevača.

„Nama je rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak“, rekla je za „Novosti“ Branislava Perin Jarić, generalni konzul u Dizeldorfu. „Njegovo mišljenje je bilo da treba da se uradi obdukcija i onda su sve ustanove sa policijom dalje usmerene ka tome. Doktori su nas obavestili da su oni u obavezi da predaju telo Pogrebnom institutu, gde će se taj postupak obaviti. Mi još nemamo izveštaj tužioca, dobićemo ga“, objašnjava Branislava Perin Jarić.

Ona naglašava da nije uobičajeno da dođe do takvih poseta u obdukcionom postupku, ali da je tužilac izašao u susret, da je poštovano sve što je obećao, kao i da je porodica veoma zahvalna zbog takvog odnosa.

Prema nalogu državnog tužioca, posmrtni ostaci su iz bolnice u utorak ujutro prebačeni u Pogrebni institut, gde će u četvrtak biti obavljena obdukcija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala