Mladić: Pustite me da vidim ćerkin grob, ističu mi sati

© AP Photo / Peter DejongRatko Mladić u sudnici u Hagu tokom izricanja presude
Ratko Mladić u sudnici u Hagu tokom izricanja presude - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na statusnoj konferenciji pred Rezidualnim mehanizmom UN za ratne zločine u Hagu u ponedeljak je razmatrano pitanje zdravstvenog stanja Ratka Mladića.

Naime, pred tim mehanizmom raspravljalo se o medicinskoj nezi koja se pruža nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske, kao i o tome i da li će mu biti dozvoljeno da poseti grobove svojih najbližih, prenela je RTRS.

Kako se navodi u izveštaju televizije RS, Mladić je na statusnoj konferenciji upozorio Veće da za njega sat otkucava i požalio se da ne razume medicinske nalaze, koje mu daju neprevedene, a još više ga zbunjuju, kako je naveo, dijagnoze u kojima piše da mu je stanje stabilno, ali i da mu je čak i izlazak na vazduh rizičan. 

„Kažu da ne mogu na vazduh, i ja se slažem, ali kako onda kažu da sam dobro. Mene to zbunjuje", rekao je Mladić. On je zatražio da mu se omogući da poseti grobove ćerke, majke i bratanca pre nego što, kako je rekao, bude kasno. 

„To je sat koji otkucava. Hoću da ih žalim kako dolikuje“, rekao je Mladić. Konferencija je nakon toga zatvorena za javnost. 

Ako sve bude po planu, žalbe bi trebalo da budu iznesene na jesen, a drugostepena odluka iduće godine. 

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala