Haradinaj: Nadam se da ste me dobro čuli

© AFP 2023 / Armend NIMANI Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj tvrdi da će takse povećane za sto odsto na proizvode iz Srbije i BiH ostati na snazi sve dok je on na toj poziciji.

„Nadam se da ste me dobro čuli. Vidite gde sam došao da vam to kažem“, rekao je Haradinaj u Glođanu, mestu kraj Peći, gde je rođen.

Ponovio je da takse neće biti ukinute sve dok, kako je naveo, „Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost“.

Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači: Suspendovaćemo takse, ali je potrebno vreme

S druge strane, smatra da uslove koje Beograd postavlja Prištini za nastavak dijaloga treba ukinuti.

„Ako se povučemo i ukinemo takse, oni sutra mogu tražiti ’Trepču‘, uklanjanje vojske i još nešto“, rekao je Haradinaj, prenela je RTK na albanskom jeziku.

Govoreći o stavu koalicije o taksama, Haradinaj je rekao je odluka doneta dogovorno.

„Takođe tražim podršku od političkih partnera, iako možemo imati različita mišljenja. Jedna stvar je istinita — kada smo donosili odluku o porezu, bili smo jednoglasni, svi su bili za. Nije dobro nikome da pokuša da suspenduje takse bez prethodnog dogovora“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj se protivi zahtevima SAD i Evropske unije da takse budu suspendovane na srpsku robu, što je postala prepreka za nastavak dijaloga, preneo je Tanjug.

Demokratska stranka Kosova Kadrija Veseljija predložila je ranije da takse budu suspendovane na 120 dana, ali Haradinaj na to nije pristao. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala