Stiglo veliko priznanje iz Britanije: Ruski aerodrom među pet najboljih na svetu

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion kompanije Aeroflot
Putnički avion kompanije Aeroflot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od najnovijih ruskih aerodroma, Međunarodni aerodrom „Platov“ u gradu Rostov na Donu, dobio je najvišu ocenu na rang-listi organizacije „Skajtreks“ iz Velike Britanije i postao prvi ruski aerodrom sa pet zvezdica.

Dobijanje pet zvezdica od „Skajtreksa“ smatra se najprestižnijom međunarodnom nagradom za aerodrome i avio-kompanije. Nakon nedavne revizije terminala, organizacija je dodala Aerodrom „Platov“ na listu koja uključuje samo devet drugih aerodroma iz različitih zemalja.

Specijalisti „Skajtreksa“ posetili su aerodrom u januaru kao redovni putnici kako bi svojim očima videli rad osoblja aerodroma, kolika su čekanja i kako se tretiraju putnici. Prošli su kroz pasošku kontrolu i sigurnosne provere, ali i posetili objekte unutar terminala.

„Nijedan aerodrom u Rusiji do sada nije dobio pet zvezdica od ’Skajtreksa‘. Sada je aerodrom u Rostovu na Donu stavljen u istu ravan sa aerodromima u Tokiju, Hongkongu, Singapuru, Seulu i Minhenu“, rekao je Evgenije Čudnovski, generalni direktor Holdinga regionalnih aerodroma, koji upravlja Platovom. On je takođe napomenuo da je tako visok rejting neka vrsta „izazova“, jer sva transportna čvorišta holdinga moraju odgovarati visokim standardima usluga.

Aerodrom je otvorio vrata putnicima 7. decembra 2017. godine, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu  2018. godine, kada je grad izabran da se u njemu odigraju  neke od utakmica. Terminal koji je dizajnirao londonski biro „Dvanaests arhitekata“, prošle godine je primio više od tri miliona putnika.

Dok je Platov prvi koji se našao na vrhu ’Skajtreks‘ rangiranja, agencija je potvrdila da su prethodno i tri druga ruska aerodroma dobila četiri zvezdice — aerodrom „Kolcovo“ u Jekaterinburgu, „Kurumoč međunarodni aerodrom“ u Samari, kao i „Međunarodni aerodrom Kazanj“.

U međuvremenu, moskovski aerodrom „Šeremetjevo“, koji trenutno ima samo tri zvezdice „Skajtreksa“, takođe želi da se popne na listi sa svojim Terminalom B, za koji želi da dobije pet zvezdica. Prošle godine je zamenik direktora aerodroma izjavio za list „Vedemosti“ da će organizacija za rangiranje proveriti aerodrom „Šeremetjevo“ koji je uložio više od 7,6 miliona dolara kako bi ispunio preporuke „Skajtreksa“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala