00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

„Kuvajte sa Sputnjikom“: Sarma u listovima vinove loze ( video)

© Jutjub/SputnjikSarma od vinove loze
Sarma od vinove loze - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ovog vikenda zavijajte sa Sputnjikom sarmu od vinove loze. Služi se uz sos od jogurta i belog luka. Evo i video-recepta.

Sastojci:

listovi vinove loze (mogu i konzervirani),

1 kilogram govedine,

100 grama pirinča,

1 vezica korijandera,

1 vezica bosiljka,

1 vezica peršuna,

1 vezica nane,

so,

biber,

2 česna belog luka,

100 grama nara,

250 mililitara vode.

 

Sos:

pola litra jogurta,

pola kašičice šećera,

prstohvat soli,

pola kašičice limunovog soka,

2 česna belog luka.

Način pripreme:

Očistimo nar, iseckamo beli luk, zelen, dodajemo ostale sastojke za nadev i sve to dobro i temeljno promešamo. Dodajemo vodu, da bi nadev bio sočniji.

Uzimamo konzervirane listove vinove loze, proveravamo ukus i u slučaju da su slani, detaljno ih peremo u hladnoj vodi.

Zatim uzimamo jedan po jedan list i unapred pripremljen nadev stavljamo na unutrašnju stranu lista. Klasična tolma bi trebalo da bude veličine malog prsta. Slažemo tolmu u šerpu, poklopimo tanjirom i nalijemo vodom. Po želji, po vrhu stavljamo krupniju parčad dinje. Dinje daju jelu prefinjen ukus. Kuvamo 40 minuta na srednjoj vatri.

U tiganju na srednjoj vatri otopimo 200 grama putera i zagrevamo ga dok ne dobije karamelizovanu boju.

Za sos sitno iseckamo svežu nanu (može i suva), beli luk, dodajemo jogurt, šećer, so, limunov sok i sve ove sastojke promešamo.

Pripremljenu tolmu serviramo na tanjir, nalivamo karamelizovanim puterom i posipamo cimetom. Pripremljeni sos od jogurta najbolje služiti odvojeno.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala