Haos u Tirani: Obračun na protestu, reagovao Meta (video)

Pratite nas
Antivladin protest u Tirani u organizaciji opozicione Demokratske partije na samom početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata.

Predsednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sedišta Vlade u Tirani i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija, preneo je portal „ABC njuz“.

„Svako mora da se uzdrži od nasilja prema drugima kako bi se izbegli sukobi. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju“, poručio je Meta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako je preneo portal „Alsat M“, revoltirani zbog velikog broja pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali da razbiju kordon i uđu u zgradu Vlade.

Na samom početku protesta protiv Vlade premijera Edija Rame, policija je preduzela gotovo drastične mere obezbeđenja, što je isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji obezbeđenja sedišta Vlade.

Inače, na početku okupljanja lider DP Ljuljzim Baša i bivši predsednik Salji Beriša simbolično su seli na trotoar isped zgrade Vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Beriša se na kratko obratio prisutnima i zatražio da Rama bude uhapšen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala