Haradinaj: Konačno imamo sporazum

© AFP 2023 / Armend NIMANI Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri privremenih prištinskih institucija potvrdili su danas platformu za nastavak dijaloga sa Beogradom, koja će biti prosleđena parlamentu na usvajanje, a premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da na sastanku nije bilo reči o taksama na robu iz Srbije i BiH.

„Konačno imamo sporazum o kosovskoj platformi o nastavku dijaloga i mislim da je platforma održiv dokument principa i ciljeva koje Kosovo ima u dijalogu. Dokument proizlazi iz ustava“, rekao je Haradinaj, prenela je prištinska „Koha“.

O taksama na robu iz Srbije i BiH, čiju suspenziju zahtevaju SAD, EU i Beograd, Haradinaj je rekao da nisu razgovarali jer, kako je rekao, platforma je u ovom trenutku važnija.

Smatra da ni kosovski predsednik Hašim Tači ni on nisu portparoli Amerike.

„Amerika govori sama za sebe, ni predsednik ni ja ni bilo ko nije glasnogovornik Amerike, nema potrebe da razgovaramo s njima. Oni govore sami za sebe, poznaju me, objašnjavaju stvari“, rekao je Haradinaj, odgovarajući na pitanje novinara da komentariše različite stavove njega i Tačija u vezi sa pitanjem suspenzija taksi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala