Bi-Bi-Si: Producent nije negirao napad u Dumi

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaKanisteri sa eksplozivnim sredstvima u hemijskoj laboratoriji terorista za izradu otrovnih materija u Dumi
Kanisteri sa eksplozivnim sredstvima u hemijskoj laboratoriji terorista za izradu otrovnih materija u Dumi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol britanske korporacije Bi-Bi-Si izjavio je za Sputnjik da je producent za Siriju Rijam Dalati izrazio svoje lično mišljenje o nekim video-materijalima vezanim za hemijski napad u sirijskoj Dumi, ali da nije tvrdio da samog napada nije bilo.

„Producent je izrazio svoje mišljenje o nekim video-snimcima koji su se pojavili nakon napada, ali nije rekao da nije bilo samog napada“, rekao je portparol Bi-Bi-Sija.

Dim nakon vazdušnog napada na sirijski grad Duma - Sputnik Srbija
Producent „Bi-Bi-Sija“ priznao: Snimci hemijskog napada u sirijskoj Dumi — izrežirani

„Napad se dogodio, sarin nije korišćen, ali moramo sačekati zaključke OZHO-a da se potvrdi da li je korišćen hlor. Ali sve ostalo što je povezano sa napadom bilo je isfabrikovano da bi se pojačao efekat“, napisao je Dalati.

Ranije je Dalati izjavio da su snimci scene u bolnici nakon hemijskog napada na sirijsku Dumu izrežirani. „Nakon šest meseci istrage, mogu bez sumnje da potvrdim da je scena snimljena u bolnici u Dumi inscenirana. U bolnici nije bilo žrtava“, napisao je Dalati na svom nalogu na Tviteru.

Televizija RT navela je da je u aprilu prošle godine Dalati na Tviteru napisao da su snimci u bolnici u sirijskoj Dumi izrežirani, ali je taj tvit kasnije izbrisan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala