„Fejsbuk“ blokirao nalog šefa letonskog Sputnjika jer je prenosio miting

© Sputnik / Vladimir AstapkovichMikrofoni i slušalice ručno pravljene za potrebe radija Sputnjik
Mikrofoni i slušalice ručno pravljene za potrebe radija Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Društvena mreža „Fejsbuk“ blokirala je lični nalog glavnog urednika letonskog Sputnjika Valentinsa Rožencovsa, nakon što je objavio snimak sa mitinga u znak podrške gradonačelnika Rige Nila Ušakova, prenose mediji.
Stranica društvene mreže Fejsbuk - Sputnik Srbija
„Fejsbuk“ predstavio alate za borbu protiv stranog mešanja u evropske izbore

„Nedavno je ’Fejsbuk‘ otvorio svoj ofis u Rigi u kojem radi 150 ljudi, sa ciljem da vrše monitoring svega što se objavljuje u zemljama Pribaltika. Mislim da je neko video da sam objavio snimak sa mitinga koji je imao dosta pregleda, što ih je i nateralo da me blokiraju“, rekao je Rožencovs.

Tim povodom oglasila se i glavna urednica Sputnjika i televizije RT Margarita Simonjan, koja je kratko prokomentarisala: „Slučajnost? Ne bih rekla.“

„Ako to nije cenzura i ako nastavljamo da verujemo da je ’Fejsbuk‘ platforma za širenje liberalnih ideja, onda smo mnogo loše informisani ili smo jednostavno budale“, ocenila je Simonjanova.

Mediji podsećaju da je 17. januara ’Fejsbuk‘ blokirao preko 500 naloga povezanih sa Rusijom, a izbrisane su i 364 stranice povezane sa Sputnjikom. Kao obrazloženje navedeno je „njihova umešanost u koordinaciju i širenje neistina“.

Tada se među stranicama našao i nalog Rožencovsa. Međutim, on je u međuvremenu otvorio novi nalog koristeći isto ime, ali bez kukica i kvačica iz letonske azbuke, koji je funkcionisao sve dok nije objavio „sporni“ snimak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala