Lavrov upozorio Pompea: Ne mešajte se u situaciju u Venecueli

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom upozorio zvanični Vašington da se ne meša u unutrašnje stvari Venecuele, uključujući i vojnim putem, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Venecuela - Sputnik Srbija
Venecuelanske vlasti spremne na dijalog sa opozicijom

Prilikom razgovora o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima Lavrov je upozorio Pompea da bi svako mešanju u unutrašnje stvari Venecuele predstavljalo kršenje međunarodnog prava.

„Izražena je spremnost da se održe konsultacije o situaciji u Venecuelu u skladu sa Poveljom UN“, dodali su u Ministarstvu.

Prošle nedelje je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da je odluka o upotrebi sile u Venecueli već doneta u SAD, kao i da je u toku operacija koja treba da posluži kao pokriće za vojnu intervenciju. Zaharova je tada naglasila da bi potencijalno mešanje SAD predstavljalo kršenje međunarodnih normi UN.

Ona je dodala da se SAD ne brinu za sudbinu Venecuelanaca. Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov je naveo da će vojna invazija na Venecuelu dovesti do krvoprolića i posledica koje će se odraziti i van zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala