Kapetan broda „Nord“ zadržanog u Ukrajini vratio se na Krim

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaKapetan broda "Nord" Vladimir Gorbenko na sudu
Kapetan broda Nord Vladimir Gorbenko na sudu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kapetan broda „Nord“ Vladimir Gorbenko, koji je pritvoren u Ukrajini od marta prošle godine, vratio se na Krim i oseća se dobro, saopštila je njegova majka Evgenija Gorbenko.

„Moj sin je kod kuće. Vratio se u subotu. On se oseća dobro“, rekla je Gorbenkova za Sputnjik.

Ruski ribolovački brod Nord koga su zaplenile ukrajinske vlasti - Sputnik Srbija
Posada ruskog broda razmenjena za sedam ukrajinskih mornara

Portparolka vlasnika broda, Ribolovačkog kolhoza „1. maj“, Ana Ševeljova potvrdila je da se kapetan broda „Nord“ nalazi u Rusiji.

„Da, kapetan je u Rusiji. Njegov povratak je njegov lični uspešan projekat. Ne oseća se baš najbolje i izvinjava se: čim bude spreman, on će govoriti o svemu“, rekla je Ševeljova novinarima.

Ukrajinska policija je 4. februara izdala je poternicu za Vladimirom Gorbenkom, kapetanom ruskog broda „Nord“, kao za nestalim. Prema informacijama objavljenim na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine, čovek je nestao 26. januara u gradu Melitopolju, u Zaporoškoj oblasti. U Ukrajini je takođe u vezi sa nestankom kapetana pokrenut krivični postupak za „ubistvo sa predumišljajem“.

Ukrajinski graničari su 25. marta 2018. godine zadržali brod „Nord“ sa deset članova posade koji plovi pod zastavom Rusije u Azovskom moru. Devet mornara uspelo je da se vrati na Krim, od kojih je sedam rezultat razmene za ukrajinske mornare, pritvorene zbog krivolova i kršenja granice Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala