Vučić o vaterpolistima: Zašto nismo tražili posebnu policijsku zaštitu

Pratite nas
Nadam se da ćemo i mi i Hrvati imati dovoljno pameti da shvatimo da samo zajedno možemo da opstanemo, rekao je predsednik Aleksandar Vučić povodom napada na srpske vaterpoliste u Splitu i istakao da je Srbija spremna za drugačije, bolje odnose, prenosi Tanjug.
Napadači na vaterpoliste Zvezde - Sputnik Srbija
Prvi snimak napadača na vaterpoliste Zvezde (video)

Vučić je siguran da se tako nešto u Beogradu ne bi desilo.

Prema njegovim rečima, Srbija i Hrvatska moraju zajedno, poštujući razlike i drugačiji pogled na prošlost, da pokušaju da grade drugačiju budućnost.

„Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da razumemo da bez naše saradnje, sa ovakvim uzimanjem naših ljudi sa Zapadnog Balkana sa zapadnoevropskog tržišta, plašim se da nećemo moći da opstanemo. Nadam se da će u Hrvatskoj tu poruku razumeti. Mi smo za drugačije odnose spremni, a dok se to ne desi ovo što juče dogodilo sigurno neće biti jedini slučaj“, dodao je Vučić.

On je rekao i da je razgovarao sa predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem i da ga je pitao za zdravlje vaterpolista. 

„Država je reagovala i uputila protestnu notu. Da budem racionalan, jer to što bih rekao iz besa nikom ne bi pomoglo, brine me i to što jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru“, rekao je Vučić.

Vaterpolista u moru - Sputnik Srbija
Ipak je on četnik! Neverovatne reakcije Splićana na prizor srpskog vaterpoliste u moru

On je primetio da je Ambasada Srbije u Hrvatskoj možda propustila da proceni rizik i traži policijsko obezbeđenje, ali, pretpostavlja, niko nije očekivao da će se tako nešto desiti, jer je u pitanju bila jedna od takvih utakmica u nizu.

„Izvinjavam se tim ljudima što nismo dovoljno pažnje obratili, mislite da je to redovna utakmica, pa Ambasada nije tražila posebnu policijsku zaštitu, mislite da je to rutina, imamo zajedničke lige u košarci, nikad nije bilo problema, sad za vaterpolo da bude problem? Ko bi u to poverovao?“, zaključio je on. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala