Šamar Pentagona Prištini na godišnjicu proglašenja „nezavisnosti“

© Tanjug / Zoran ŽestićVojnici KFOR na jezeru Gazivode
Vojnici KFOR na jezeru Gazivode - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odbijanje kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na proizvode iz Srbije i BiH uticalo je na otkazivanje posete Prištini komandanta Nacionalne garde Ajove, general-majora Timotija Ora, prenosi RTS.
Priština, zastave tzv. Kosova i SAD - Sputnik Srbija
Poruka Amerikanaca Beogradu i Prištini: Vreme je

Pozivajući se na pisanje prištinske „Kohe“, RTS prenosi da su zvaničnici američke ambasade obavestili komandanta „kosovskih bezbednosnih snaga“ Rahmana Ramu da je otkazana poseta generala Ora, planirana za period od 16. do 18. februara, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

U informativnom pismu koje je poslao kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u petak, general Rama je naveo da je na sastanku koji je tog dana imao sa vojnim atašeom SAD, general-majorom Kristoferom Konorom, obavešten o otkazivanju posete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete „rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova“.

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Navodi se da je kancelarija kosovskog predsednika potvrdila da je general Rama poslao pismo Tačiju, kao i njegov sadržaj.

„Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavestio predsednika Tačija da su SAD otkazale posetu generala Ora i da razmatraju neke druge mere. Rečeno je da se taj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom“, rekao je za „Kohu“ Tačijev savetnik Ardijan Arifaj.

Prema izvorima sajta, iste informacije dobio je i Haradinaj, ali iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala