KVIZ: Činjenice o Puškinu koje niste učili u školi

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaSmatra se da je ovim pričama Puškin pokazao šta misli o dotadašnjoj ruskoj prozi, i pokazao nameru da stvori novu rusku književnu tradiciju.
Smatra se da je ovim pričama Puškin pokazao šta misli o dotadašnjoj ruskoj prozi, i pokazao nameru da stvori novu rusku književnu tradiciju. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najveći ruski književnik, „izumitelj“ savremenog ruskog književnog jezika, revolucionar, dendi, čest učesnik dvoboja, kartaroš, donžuan i veseljak, umro je od posledica ranjavanja u dvoboju 10. februara 1837. godine.

Filolozi i književni kritičari su napisali toliko dela posvećenih stvaralaštvu Puškina da bi od njih mogla da se sagradi višespratnica, a skoro da nema čoveka koji je pohađao školu a da ne zna barem nekoliko redova iz „Onjegina“. Čuveni pesnik je postao junak naučnih konferencija, ali i viceva. Iza sebe je ostavio savršene pesme i prozu, a njegov kratak život je toliko ispunjen događajima da bi po njemu moglo da se napiše desetine filmskih scenarija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala