Ubistva, nasilje, narkotici: Kako su sportske zvezde sebi uništile karijeru

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaSvetsko prvenstvo u hokeju koje se održava u Moskvi. Meč Kanada - Nemačka
Svetsko prvenstvo u hokeju koje se održava u Moskvi. Meč Kanada - Nemačka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Televizija „Zvezda“ prenosi životne priče nekoliko poznatih sportista, koji su morali da odsluže zatvorsku kaznu zbog prekrašaja, ali nakon toga nisu mogli da nastave sa karijerom.

Mihail Tatarinov

Hokejaš moskovskog Dinama devedesetih godina je smatran za igrača sa najjačim udarcem. Pak koji bi on udario lomio je rebra i nosove protivnicima na ledu. Međutim, u zatvoru nije završio zbog nanošenja teških telesnih povreda zbog nepažnje. Nakon pobede na Svetskom prvenstvu 1990. godine njega su pozvali da igra u Nacionalnoj hokejaškoj ligi. Čekala ga je blistava karijera, ali je nastradao zbog kockanja i zavisnosti od alkoholizma. Izgubivši veliku količinu novca, Tatarinov je nervno rastrojen nožem ubio svog protivnika. Hokejašu je pretilo 14 godina zatvora, ali je advokat uspeo da dokaže da je Mihail bio u stanju afekta, pa mu je zatvorska kazna umanjena za polovinu. U zatvoru je proveo godinu dana, a ostalo je odslužio uslovno. 

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaHokejaš Mihail Tatarinov
Hokejaš Mihail Tatarinov - Sputnik Srbija
Hokejaš Mihail Tatarinov

Bili Mur

Dubler Silvestera Stalonea u filmu „Roki 4“, engleski bokser Bili Mur uhvaćen je da koristi droge. Prvo je pokušao da se oslobodi zavisnosti preseljenjem iz rodne Velike Britanije na Tajland. Tamo je počeo da radi kao učitelj engleskog jezika i dobio je mogućnost da se bavi sportom. Međutim, nakon nekog vremena počeo je da učestvuje u nezakonitim borbama. Ponovo je počeo da se drogira, a osim toga i da diluje drogu. Zbog toga je Mur uhapšen, a za kaznu je dobio tri godine u koloniji strogog režima. Nakon što je odslužio kaznu, Mur je svoje iskustvo opisivao kao „pakao na zemlji“, a svoju priču je opisao u knjizi „Borba bez pravila“, prema kojoj je snimljen istoimeni film.

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaBokser i kaskader Bili Mur na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu
Bokser i kaskader Bili Mur na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu - Sputnik Srbija
Bokser i kaskader Bili Mur na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu

Majk Tajson

Tajson je 1991. godine pozvao 18-godišnju devojku da se provozaju automobilom. Prema rečima žrtve, Tajson ju je odvezao u hotel i silovao. On je zbog toga dobio šest godina zatvorske kazne, ali je oslobođen nakon tri godine zbog dobrog vladanja. Na sudu devojka nije poricala da je znala da verovatno neće gledati TV u hotelu, da se sama se skinula i krenula u spavaću sobu. Zbog toga Tajsonove pristalice smatraju da su boksera oklevetali, a da je devojka na taj način želela da zaradi na njegovoj popularnosti.

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaBokser Majk Tajson na forumu „Sinerdži global forum“
Bokser Majk Tajson na forumu „Sinerdži global forum“ - Sputnik Srbija
Bokser Majk Tajson na forumu „Sinerdži global forum“

Edvard Streljcov 

Mediji su pedesetih godina upoređivali legendarnog napadača moskovskog „Torpeda“ sa Peleom. Kao član reprezentacije SSSR osvojio je olimpijsko zlato na Olimpijskim igrama u Melburnu. Pred njim je bila sjajna karijera, ali 1958. godine fudbalera su optužili za silovanje 20-godišnje devojke. U slučaju je bilo mnogo nepodudarnosti, ali je Streljcov proglašen krivim i osuđen je na 12 godina zatvorske kazne, od čega je polovinu odslužio.

Nakon što je uslovno pušten na slobodu, još jedanput je pomogao „Torpedu“ da osvoji prvenstvo SSSR. Krajem osamdesetih dijagnostikovan mu je rak pluća i smešten je u centar za onkologiju u Kaširki, gde je proveo poslednje mesece svog života. Godine 2001. formirana je komisija koja do danas pokušava da rasvetli slučaj Streljcova. 

© Sputnik / Aleksandr Makarov / Uđi u bazu fotografijaNapadač Torpeda pedesetih godina prošlog veka Edvard Streljcov
Napadač Torpeda pedesetih godina prošlog veka Edvard Streljcov  - Sputnik Srbija
Napadač Torpeda pedesetih godina prošlog veka Edvard Streljcov

Dijego Maradona

Argentinski fudbaler ima poduži spisak kada je reč o problemima sa zakonom. Bio je u zatvoru zbog posedovanja narkotika, utaje poreza. Godine 1991. argentinska policija ga je uhapsila zbog posedovanja kokaina i sumnje da je povezan sa mafijom. Maradona je uspeo da plati veliku kauciju. Sud se ograničio na kaznu od godinu i po uslovnog lišavanja slobode i obaveznim lečenjem.

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaMaradona prati meč sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine
Maradona prati meč sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine - Sputnik Srbija
Maradona prati meč sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine

Erik Kantona

Fudbaler „Mančester junajteda“ je tokom utakmice sa „Kristal palasom“ udario protivnika Ričarda Šoua, koji je uhvatio Kantonu za dres. Kantona je odmah dobio crveni karton. Dok je napuštao teren, jedan od navijača protivničkog kluba je vređao fudbalera, koji ga je udario nogom, a zatim mu je naneo nekoliko udaraca u glavu. Zbog tog ispada Kantona je diskvalifikovan na devet meseci, dobio je i 120 sati društveno-korisnog rada i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 funti.

© AP Photo / Jon SuperBivši fudbaler Mančester junajteda Erik Kantona
Bivši fudbaler Mančester junajteda Erik Kantona - Sputnik Srbija
Bivši fudbaler Mančester junajteda Erik Kantona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala