Vučić: Ne priznajem granice nezavisnog Kosova

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne priznaje granice nezavisnog Kosova i da je Srbima potreban mir sa Albancima, prenosi RTS.
Unmik - Sputnik Srbija
Priština prekinula komunikaciju s Unmikom

Obraćajući se građanima u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, Vučić je rekao da zna kako se dobijaju aplauzi, ali da ih on ne želi, već je zamolio građane da razumeju da je potreban mir sa Albancima.

„Ja ne verujem da je moguć skori kompromis, nisam optimista po pitanju da li je uopšte moguć kompromis, ali mi na tome moramo da insistiramo, jer nam nisu potrebni bilo kakvi sukobi u budućnosti“, kazao je on.

Dodao je da je Srbija jaka, mnogo jača nego što je bila, „ali nam treba mir, potrebne su nam desetine godina slobodnog razvoja i napretka, nove fabrike, nove škole, nova pozorišta, deca koja znaju da imaju sigurnu budućnost“.

„To će biti politika koju ćemo da vodimo“, poručio je predsednik Srbije.

On je istakao da će Srbija da vodi svoju, srpsku politiku u interesu svih naših građana, a ne u interesu bilo koje ambasade strane zemlje.

„Svet je postao nepredvidljivo mesto, svi se sukobljavaju sa svima. Mi u Srbiji moramo da očuvamo svoje mesto pod suncem, da očuvamo mir u zemlji i da nam ekonomija napreduje“, istakao je Vučić obraćajući se građanima u Vranju.

„Samo mi kažite pošteno“: Šta je Vučić sinoć poručio Mogerinijevoj

Srbija je zahvalna svima u svetu koji ukazuju da su poruke Prištine, poput onih o prekidu komunikacije sa Unmikom, štetne, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istovremeno upitao šta bi bilo da se Beograd tako ponaša, prenosi Tanjug.

„Rekao sam i Federiki Mogerini sinoć: ’Samo mi kažite pošteno, šta bi bilo da se Srbija tako ponaša?‘, i onda ostanete bez odgovora zato što je svima jasno koliko se Beograd ponaša odgovorno, koliko je pouzdan partner međunarodnoj zajednici, koliko se racionalno ponašamo čuvajući mir i stabilnost“, rekao je Vučić novinarima u Grdelici.

On je naveo da je video svašta u politici, da je neke poteze shvatao, neke nije, ali da ponašanje Prištine u „racionalnom smislu ne razume“.

Vučić je rekao da se usteže i trudi da ne odgovara na sve što dolazi iz Prištine i na deo onoga što dolazi iz međunarodne zajednice, jer ne želi da upadne u zamku, kao i da to liči na svakodnevne besmislene odgovore i besmislene svađe koje nigde i ničemu ne vode.

„Ali takva minimalizacija uloge UN, da kažete da nećete da razgovarate sa Unmikom, baš nas briga za EU, Rusija nam je neprijatelj i Amerika mora da razume da je Kosovo nezavisno, takse će da ostanu još 100 godina… To su zastrašujuće poruke“, rekao je srpski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala