Odgovor Unmika na Haradinajev prekid komunikacije

Pratite nas
Misija UN na Kosovu (Unmik), sa kojom je nepriznata republika prekinula komunikaciju, radi za dobrobit naroda i nastaviće svoje aktivnosti u ime mira i stabilnosti, saopštio je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik.

„Što se tiče izveštaja o Kosovu, misija će u vezi sa mogućim nesporazumima ostati posvećena ulozi UN u služenju narodu Kosova u okviru mandata koji joj je dao Savet bezbednosti“, rekao je Dižarik.

Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Rusija: Priština provocira, EU nesposobna da reaguje

On je istakao da će UN nastaviti da budu privržene tome da „naši odnosi sa kosovskim narodom i institucijama rade za dobro Kosova i svih procesa koji doprinose miru i stabilnosti“.

Dižarik je precizirao da će specijalni predstavnik generalnog sekretara govoriti u okviru razmatranja pitanja Kosova u Savetu bezbednosti UN.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je ranije da Kosovo prekida komunikaciju sa Unmikom, jer izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija „ne odgovara istini“ u nepriznatoj državi. U izveštaju se konkretno izražava žaljenje zbog toga što je Kosovo uvelo carine od 100 odsto na robu iz Srbije i donelo odluku o formiranju vojske Kosova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala