Rusija: Amerikanci će osramoćeni otići iz Avganistana

© AP Photo / Maya AlleruzzoAmerički vojnik u Avganistanu
Američki vojnik u Avganistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerikanci mogu produžiti boravak svojih snaga u Avganistanu na nekoliko godina, a nakon toga će ipak morati da odu, sa sramotom, izjavio je za Sputnjik direktor drugog departmana za Aziju Ministarstva inostranih poslova Rusije Zamir Kabulov.

Još je rano da bi se govorilo da li su se SAD i talibani dogovorili o vremenu povlačenja snaga iz Avganistana. Proces se nastavlja, postoje poteškoće, navodi Kabulov.    

„Siguran sam da će Amerikanci produžiti na nekoliko godina svoj boravak u Avganistanu, ali da će nakon toga morati da odu, ali tada osramoćeni“, rekao je Kabulov.    

On je saopštio da Moskva nije prekidala kontakte sa talibanima i namerava da ih nastavi sa rukovodstvom političke kancelarije u Dohi, na čijem čelu se nalazi Abdul Gani Bardar.

Po njegovim rečima, ne mogu se postići uspesi u rešavanju situacije u Avgansitanu, ako se vode pregovori samo sa jednom stranom — na primer sa zvaničnim Kabulom.

„Ne može se postići mir uz razgovor samo sa jednom stranom. Amerikanci razgovaraju, i mi ćemo“, naglasio je specijalni izaslanik predsednika Rusije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala