Drecun: Kosovo je crna rupa Evrope

Pratite nas
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da izveštaj generalnog sekretara UN govori da je situacija na Kosovu loša i da Kosovo nije ostvarilo nikakav napredak.

On je za RTS rekao i da je izveštaj Antonija Gutereša opis realnog stanja.

Savet bezbednosti Organizacije ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija
Spor u Savetu bezbednosti: SAD i pet zemalja EU izbacuju Kosovo iz redovnog kalendara

„U poslednje vreme to su prilično uravnoteženi izveštaji, oni su jedna od najvećih političkih prepreka na međunarodnom planu da Priština pokuša da dovrši potpuno etničko čišćenje srpskog naroda i onemogući bilo kakav dogovor sa Beogradom“, rekao je predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Dodaje da se Priština kreće u smeru koji je definisao režim u Tirani i podseća na izjavu albanskog premijera Edija Rame, da će se Kosovo i Albanija ujediniti. Zato je, napominje, izveštaj brana takvim stvarima.

„Izveštaj govori da je situacija loša, da Kosovo nije ostvarilo nikakav napredak“, rekao je Drecun ističući da je Kosovo crna rupa Evrope zbog organizovanog kriminala, radikalnog islamizma, nezaposlenosti, korupcije.

Povodom neizvesnosti oko toga da li će se o Kosovu raspravljati na sednici Saveta bezbednosti UN, Drecun je rekao da pojedine vodeće države pokušavaju da tu temu skinu sa dnevnog reda.

„Da se ne raspravlja ili da se retko govori o tome, oni smatraju da je to završena priča, da je to država, da je tamo napredak evidentan“, kaže Drecun i dodaje da te države žele da prikažu lažnu sliku na KiM, čime ohrabruju Prištinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala