Hoće li komičar voditi Ukrajinu? (video)

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Ukrajini je 3. februara završeno prijavljivanje kandidata za predsedničke izbore 31. marta. Broj od 28 primljenih prijava je rekord u toj zemlji, ali će se tek u petak, posle provere, znati čija će se imena naći na izbornom listiću.

Favorita je takođe teško odrediti, ali prema poslednjim anketama, na prvom mestu je komičar Vladimir Zelenski, za kog bi glasalo oko 22 odsto birača.

Bivša premijerka Julija Timošenko je druga, dok je aktuelni predsednik Petro Porošenko na trećem mestu. Da li je podrška Zelenskom protestni glas Ukrajinaca? Šta su ključne teme izbora? Kolike su šanse da izbori budu fer? Zašto Porošenko ne dozvoljava da među posmatračima budu i oni iz Rusije? Kakve će posledice izbori imati za rešenje pitanja Donbasa?

U današnjem izdanju emisije „Svet sa Sputnjikom“ naši gosti su prof. dr Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost i novinar i urednik dnevnog lista „Politika“ Bojan Bilbija. Specijalno za Sputnjik govori politikolog i novinar sajta „Ukrajina“ Oleg Havič.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala