Skot sa Brnabićevom: Kontinuirano pozivamo Prištinu da ukine takse

© Sputnik . SAVA RADOVANOVICPremijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o nedavnoj poseti SAD i mogućnostima proširenja saradnje, pre svega, u oblasti ekonomije, prenosi Tanjug.

Brnabićeva je istakla da je poseta SAD uverila da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje na polju obrazovanja i nauke i inovacija u poljoprivredi.

Kao dobar primer navela je rezultate dogovora sa predstavnicima kompanije En-Si-Ar, koja godinama posluje u Srbiji, o izgradnji kampusa u Beogradu i proširenju poslovanja u našoj zemlji. 

Naglasila je da je izuzetno važno da su investitori poput En-Si-Ara zadovoljni poslovanjem u Srbiji i spremni za saradnju sa obrazovnim institucijama jer se, kako je navela, reforma ekonomije zasniva na znanju i inovacijama.

U razgovoru je bilo reči i o situaciji na Kosovu i Metohiji, pri čemu je premijerka naglasila da je neophodno da Priština ukine takse kojima se krše odredbe CEFTA, kako bi se nastavio briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja, a ambasador Skot je podsetio da Sjedinjene Američke Države kontinuirano pozivaju vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije, naglašavajući da su one prepreka dijalogu.

On je dodao da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost u celom regionu i opšti napredak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala