Zaharova: Da li je Porošenko normalan?!

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova je rekla da su laž reči ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da je Rusija kriva za siromaštvo u Ukrajini.
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko plaši Ukrajince Putinom koji stoji iza ugla

„Gospodin Porošenko je očigledno poludeo, tako normalan čovek ne može ni da laže“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Ona je podsetila da ukrajinske vlasti redovno daju izveštaje da se na njihovu inicijativu prekidaju veze sa Rusijom.

„Prema rečima predstavnika kijevskog režima (šefa diplomatije Pavla Klimkina) raskinuta su dva međudržavna, 25 međuvladinih, 19 međuresornih i tri međuregionalna sporazuma sa Rusijom. Sada možda i više — Porošenko svakog dana radi nešto na uništenju svih ekonomskih veza između Ukrajine i Rusije“, navela je ona.

Zaharova je dodala, između ostalog, da je prema nalogu Porošenka, Kijev jednostrano prekinuo saradnju sa Rusijom u sferi vojnotehničke saradnje, obustavljen je program ekonomske saradnje Rusije i Ukrajine za period 2011-2020. godine.

„Čitavo to vreme Porošenko je lično rukovodio uništenje rusko-ukrajinskih ekonomskih veza, što je dovelo do velikih ekonomskih i finansijskih gubitaka ukrajinskog naroda“, naglasila je ona.

Ranije je Petro Porošenko optužio Rusiju da je kriva za siromaštvo u Ukrajini. Po njegovim rečima, do takve situacije je došlo jer je Moskva zatvorila tržište za ukrajinsku robu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala