Da li je Peskovu dosadilo da bude portparol Kremlja

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da bi bilo nerazumno i neozbiljno raspravaljati o tome da li mu je dosadio njegov posao.

„Bilo bi glupo da odem. U mom slučaju to (radno mesto) je pored Putina. On je neobičan, jedinstven predsednik, koji je već ostavio trag u istoriji, ne samo Rusije, nego celog čovečanstva“, rekao je Peskov na forumu „Dan medija“.

Devojčica Veronika sa psom kojeg je dobila na poklon od Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Putin poklonio bolesnoj devojčici štene (video)

„Govoriti o tome da li mi je dosadno je neozbiljno. Ako je dosadno, treba se povući“, istakao je Peskov. U decembru prošle godine nakon godišnje konferencije za štampu, Putin je izjavio da nikada nije maštao o tome da postane predsednik, ali da nikada nije zažalio što se nalazi na toj poziciji. 

„Nikada nisam maštao da postanem predsednik. Nisam imao takve želje, ni namere. To se dogodilo usled sticaja okolnosti i zbog predloga prvog predsednika Rusije. Tako je ispalo“, rekao je Putin i dodao da je došao na mesto predsednika nakon izbora. Kada su ga pitali da li je nekada zažalio zbog funkcije koju vrši, predsednik Rusije je odgovorio odrično.

Putin je dodao da je u različitim periodima svog života želeo da se bavi različitim zanimanjima.

„Jedno vreme sam želeo da postanem pilot, zatim vojnik, a kada sam postao stariji, želeo sam da radim za strane obaveštajne službe“, naglasio je Putin.

Prema njegovim rečima, želja da postane obaveštajac javila se zahvaljujući knjigama i filmovima o toj profesiji. 

„Činilo mi se veoma važno i zanimljivo, kada je jedan čovek svojim znanjem, sposobnostima, ljubavlju prema otadžbini, svojom spremnošću da postigne rezultate po svaku cenu, samopožrtvovanju, sposoban da sam postigne rezultate, koji su važni za celu zemlju i za milione ljudi, posebno ako se to odvija u uslovima rata ili u nekim posebnim situacijama“, pojasnio je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala