Peskov: Sputnjik progone u Velikoj Britaniji

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov na godišnjoj velikoj konferenciji za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina
Dmitrij Peskov na godišnjoj velikoj konferenciji za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
RT i Sputnjik progone u Velikoj Britaniji, što tera Moskvu da se zapita da li britanski mediji rade u skladu sa zakonom u Rusiji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U Velikoj Britaniji su naši mediji — RT i Sputnjik — mete progona. Njihovo pravo na rad, na širenje informacija, na prikupljanje informacija se ograničava. To tera rusku stranu da na najpažljiviji način obrate pažnju na to da li britanski mediji rade u skladu sa zakonom (Rusije)“, rekao je Peskov na forumu „Dan medija“.

Ranije je francuski list „Point“ pisao da je na sastanku sa francuskim novinarima Makron izjavio da je jedan od vođa pokreta „Žuti prsluci“ Erik Drue „medijski proizvod, proizvod društvenih mreža“. Takođe, list navodi da je predsednik Francuske rekao da su „Žuti prsluci“ dobijali konsultacije iz inostranstva, a da njihovu aktivnost podržavaju „nalozi kupljeni na društvenim mrežama i trolovi“, među kojima je, navodno, izdvojio RT i Sputnjik.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala