Maduro ekskluzivno za RT: Neću biti izdajnik i slabić

© REUTERS / Miraflores PalaceNikolas Maduro
Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Venecuele Nikolas Maduro je u intervjuu za RT izjavio da koristi sva sredstva komunikacije kako bi pozvao međunarodnu zajednicu da „zaustavi bezumlje“ predsednika SAD Donalda Trampa.
Predsednik Vencuele Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Maduro odgovorio Trampu: Ludost je slati vojsku u Venecuelu

„Koristim sva sredstva komunikacije da pozovem čitav svet da zaustavi bezumlje Donalda Trampa. Venecuela se nikad neće predati“, rekao je Maduro. On je naglasio da mu nije važno kako će ga „istorija pamtiti“.    

„Svejedno mi je kako će me pamtiti istorija: neću biti izdajnik, slabić koji je okrenuo leđa svom istorijskom dugu pred svojim narodom“, ukazao je on.    

Predsednik Venecuele je rekao da neće biti predsedničkih izbora u skorije vreme.

„U Venecueli nema deficita u izborima“, rekao je Maduro, odgovarajući na pitanje novinara da li će biti raspisani prevremeni izbori za predsednika. On je naglasio da jedini izbori koji se mogu očekivati su parlamentarni i koji treba da se održe 2020. godine.

„Problem je opozicija, a ne vanredni izbori. Mi smo održali 25 izbora u 20 godina. Za poslednjih 218 meseci je održano šest izbora. Izbore u 2018. godini je tražila opozicija“, dodao je Maduro.   

On dodaje da pretnja od državnog udara i dalje postoji.    

Međutim, predsednik obećava oštar odgovor Americi ako pokrenu vojnu intervenciju.

„Mi se takođe spremamo da odgovorimo tako da SAD u slučaju mešanja imaju nepopravljive gubitke u vojnom i ljudskom planu“, obećao je Maduro.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala