Voz pun tenkova u Hrvatskoj: „Ne znam odakle i kuda“

© Flickr / 7th Army Training CommandHrvatska vojska
Hrvatska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teretni voz pun vojnih tenkova stigao je danas u prepodnevnim satima na železničku stanicu u hrvatskom gradu Koprivnici, tu proveo nekoliko časova i u rano popodne napustio stanicu, a sve bi ostalo obavijeno velom tajne da se nije pojavila informacija da su tenkovi brodom u Hrvatsku stigli iz Jordana i idu na popravku u Češku.

Prema informaciji foto-reportera lokalnog sajta portal „Podravski“ na kompoziciji je bilo nekoliko desetina tenkova.

„Nisam ovlašćen da dajem informacije o čemu se radi. Iskreno, ne znam odakle su došli tenkovi, niti znam gde idu. Ali, i da imam taj podatak, ne bih smeo da vam ga otkrijem“, kazao je šef koprivničke železničke stanice Željko Kamber.

Sajt navodi da su tenkovi privukli pažnju putnika koji su u Koprivnici čekali vozove za svoja odredišta, a da je jedan korisnik društvenih mreža u šali napisao da „idu u Ukrajinu, izgleda da počinje treći svetski rat“.

Navodi se da, prema viđenom na terenu, izgleda da je kompozicija s moćnim oružjem otputovala istočno, u smeru Mađarske. Sajt navodi da tenkovi baš i nisu u najboljem stanju, pošto se po fotografijama čini da ih je malo uhvatila rđa.

U međuvremenu se pojavila informacija sa riječkog sajta „Brodovi u Rijeci“ koji je prošlog petka objavio da je brod „Rudolf“ natovaren tenkovima stigao iz jordanske luke Akaba u Rijeku, a krajnja destinacija ratnih mašina koji idu na reparaciju je fabrika „Ekskalibur armi“ u češkom gradu Šternberku.

Navodi se da je reč o starim tenkovima „BMP 2“, koji su bili u Iraku. Proizvođač je izvorno bio Sovjetski Savez, a zatim su Čehoslovačka i Indija preuzele licencu i nastavile proizvodnju, a tenkovi koji su stigli u Rijeku proizvedeni su u Čehoslovačkoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala