Rusija uputila Francuskoj notu zbog Makronovih optužbi na račun RT

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije uputilo je protestnu notu Ambasadi Francuske zbog medijskih izveštaja da je francuski predsednik Emanuel Makron govorio o „mešanju“ televizije RT u proteste „žutih prsluka“, izjavila je portparolka Ministarstva Marija Zaharova u intervjuu za RT.

Zaharova je podsetila da se ovih dana u francuskoj štampi pojavio izveštaj da je na sastanku sa novinarima, koji je održan iza zatvorenih vrata, Makron „dozvolio sebi veoma specifične izraze“ i prema ruskim medijima i u vezi sa unutrašnjim političkim događajima u Francuskoj.

„Konkretno, prema ovom izveštaju, predstavnike ’žutih prsluka‘ koji se pojavljuju u medijima on je nazvao, izvinite zbog ovog citata, ’glupacima‘… On je ponovo optužio ruske medije, a posebno RT i Sputnjik, da su propagandisti“, istakla je ona.

Demonstranti žuti prsluci tokom protesta u Parizu - Sputnik Srbija
Zaharova: Da li je Makron glavni proizvođač lažnih vesti u Francuskoj

Zaharova je navela da se, prema prvoj analizi, ne radi o lažnim vestima.

„Ipak, izveštaj je pravi. Međutim, da bi se utvrdilo da li je on izgovorio te reči i koliko je precizno list citirao francuskog predsednika, danas je Ministarstvo spoljnih poslova uputilo zvaničnu diplomatsku notu Ambasadi Francuske u Moskvi sa zahtevom da objasni zvanični stav Pariza o ovom pitanju. Da li su takve izjave postojale i sa čime su povezane, šta se konkretno misli i da li se ovaj izveštaj sa citatima reči predsednika Francuske može smatrati kao zvanični stav države“, naglasila je ona.

Ranije je Zaharova, komentarišući ove izveštaje, primetila da je, ukoliko je taj izveštaj „sve tačno preneo“, zapravo Makron „glavni proizvođač lažnih vesti u Francuskoj“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala